Tem 2020
Erasmus+ Staj Hareketliliği 2020-2021 I. İlan Değerlendirme Sonuçları Nihai Liste

Değerli öğrencilerimiz,
2020-2021 Erasmus+ staj hareketliliği için birinci ilana istinaden aldığımız başvuruların değerlendirme sonrası nihai halini sizlerle paylaşıyoruz. Lütfen gidiş işlemleriniz için buradaki yönergeleri takip ediniz. Hatırlatmak isteriz ki hibeli ya da hibesiz Erasmus+ kapsamında hareketlilik gerçekleştiren her öğrenci aynı öğrenim düzeyindeki bir sonraki başvurusu esnasında puan azaltımına(-10) tabi olacaklardır.

Staj periyodlarınızı en geç 30 Eylül 2021’de sonlanmak üzere, başvuru yaptığınız kurum ve hibeli günleriniz değişmeyecek şekilde yeniden planlayabilirsiniz. Yeni tarihlere göre aldığınız kabul mektubunuz ve öğrenim sözleşmenizi ofisimize iletmeniz gerekecektir. Ayrıca, başvuru aşamasında sadece yazışmaları ileten öğrencilerimizin başvuruda ilan edilmiş olan şartları karşılayan kabul mektubunu mutlaka ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.

Öğrenim sözleşmelerinizin karşı kurum tarafından imzalandıktan sonra ya ıslak imzalı halini bize getirmelisiniz ya da belgenin karşı kurum tarafından doğrudan erasmus@itu.edu.tr’ye scan edilerek gönderilmesini sağlamalısınız.

Lütfen göz önünde bulundurunuz ki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yayınlanan metnin 13. sorusunda “Yükseköğretim kurumları, Pandeminin devam etmesi ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapılacak herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceği ve karşılanmayacağını öğrencilere ilan etmelidir” İfadesi yer almaktadır (https://www.ua.gov.tr/media/vlpmng0r/corona-vir%C3%BCs_sss_22052020.pdf). İlgili ifadede belirtildiği gibi, değişim programlarının açılmaması durumunda, hareketlilik gerçekleştirmek üzere öğrencilerimizin yapacağı harcamaların karşılanması mümkün olmayacaktır.

Başarılar dileriz.