Sevgili Öğrencilerimiz,

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 09/04/2021 tarihinde gönderilen e-postaya istinaden 2021-2022 Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği kapsamında yapılan başvurular değerlendirilmiş olup, ilk değerlendirme sonuçları oluşturulmuştur, aşağıdaki linkte yer almaktadır. Bu sonuçlar ön ilan niteliğinde olup  henüz liste kesinleşmediği için kazanılmış hak olarak anlaşılmamalıdır. Bu sebeple, nihai yerleştirme listesi yayınlanana kadar karşı kurumla iletişime geçmemeniz gerekmektedir.

Bugünden itibaren 18 Nisan 2021 Pazar günü saat 23:59’a kadar devam edecek olan 5 günlük itiraz süresi başlamıştır. İtirazlarınızı yazılı dilekçe veya e-posta olarak ofisimize yapmanız gerekmektedir. Bu süre sonunda, gelen itirazlar değerlendirilecek, nihai yerleştirme listesi 21 Nisan 2021 Çarşamba günü web sayfamızdan ilan edilecek ve öğrencilerimizin nominasyonları yapılmaya başlanacaktır.

Nominasyon işlemlerinden sonra dönem değişikliği ya da kısaltma için karşı kurumdan onay alınma sürecinde bazen problemlerle karşılaşılabilmektedir (özellikle Hollanda’ya yerleşen öğrencilerimiz için). Dolayısıyla, hareketliliklerini kısaltmak ya da dönem tercihlerini değiştirmek isteyen öğrencilerimizin de, 5 günlük itiraz süresi içinde, yerleştirildikleri kurumun doğru olduğu varsayımı ile yazılı ya da e-posta yolu ile ofisimize başvuru yapmaları çok önemlidir. Dönem tercihi değiştirme ve/veya kısaltma talebinde bulunan, ancak nihai ilan listesinde yerleştiği kurumun ön ilanda gözüken kurumdan farklı olduğu tespit edilen öğrencilerimiz ile tekrar iletişime geçilecektir.

NOT: Nominasyon son tarihini erteleme talebimize olumsuz yanıt veren kurumlara yerleştirilen öğrencilerimizin dönemleri “bahar dönemi” olarak değiştirilmiştir. Nominasyon son tarihini erteleme talebimize cevap vermeyen kurumlar, nominasyon sonrasında, ertelemeyi kabul etmezler ise, bu öğrencilerimizin de dönemleri “bahar dönemi” olarak güncellenecektir. 

ULUSAL AJANS TARAFINDAN TÜM TARAFLARA YAPILMIŞ OLAN DUYURU:

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Yerleştirme ön ilanı için tıklayınız.

İTÜ AB Merkezi Erasmus Ofisi