Değerli Öğrencilerimiz,

2022-2023 Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği kapsamında yapılan başvurular değerlendirilmiş olup, ön değerlendirme sonuçları aşağıdaki linkte yer almaktadır. Ön değerlendirme sonuçları henüz liste kesinleşmediği için kazanılmış hak olarak anlaşılmamalıdır. Güz Dönemi veya Güz+Bahar Dönemleri (Bir Yıl) için yerleşmiş öğrencilerin nominasyonları karşı kurumlara Nihai Listede yazdığı şekilde gönderilecektir. Karşı Kurumların Güz dönemini kabul etmemeleri durumunda söz konusu öğrenciler aynı kurumlara Bahar dönemi olarak tekrar nomine edilecektir. Nihai Liste ile birlikte, Üniversitemize verilmesi öngörülen bütçe uyarınca “hibeli” ve “hibesiz” olarak Erasmus+ öğrenim hakkı kazanmış öğrencilerimizin isimleri yayımlanacaktır. Yerleştiğiniz kurum netleşmediği ve nominasyonlarınız yapılmadığı için Nihai Yerleştirme Listesi yayımlanana kadar karşı kurumla iletişime geçmemeniz gerekmektedir.

Bugünden itibaren 04 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 16:00’ya kadar devam edecek olan itiraz süreci başlamıştır. İtirazlarınızı yazılı dilekçe ile elden veya e-posta yoluyla ofisimize ulaştırmanız gerekmektedir. Bu süre sonunda, gelen itirazlar değerlendirilecek, Nihai Yerleştirme Listesi 09 Mayıs 2022 Pazartesi günü web sayfamızdan ilan edilecek ve öğrencilerimizin nominasyonları yapılmaya başlanacaktır.

Nominasyon işlemlerinden sonra dönem değişikliği ya da kısaltma için karşı kurumdan onay alınma sürecinde bazen problemlerle karşılaşılabilmektedir. Dolayısıyla, hareketliliklerini kısaltmak ya da dönem tercihlerini değiştirmek isteyen öğrencilerimizin itiraz süresi içinde yerleştirildikleri kurumun doğru olduğu varsayımı ile yazılı ya da e-posta yolu ile ofisimize başvuru yapmaları gerekmektedir. Dönem tercihi değiştirme ve/veya kısaltma talebinde bulunan, ancak nihai ilan listesinde yerleştiği kurumun ön ilanda gözüken kurumdan farklı olduğu tespit edilen öğrencilerimiz ile tekrar iletişime geçilecektir.

Ön Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız.

Süreç boyunca gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

İTÜ ERASMUS OFİSİ