Sevgili Öğrencilerimiz

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) ağır hasara neden olan elim deprem felaketi, ülkemizi ve özellikle de bölgede yaşayan vatandaşlarımızı olumsuz etkilemiştir.

Bu büyük felaketin Erasmus+ Programı yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği kapsamındaki olumsuz etkilerini asgari düzeye indirmek üzere ekteki önlemler/esneklikler benimsenmiş olup ekte yer alan önlem ve esnekliklere göre hareket edilmesi beklenmektedir.

Ayrıca depremden etkilenen öğrenci ve personele yönelik ilave hibe, mücbir sebep kapsamındaki ilave harcamalar ve çevrimiçi eğitimin yanı sıra KA1 ve KA2 projelerinde erteleme hususlarında Avrupa Komisyonu’na görüş sorulmuş olup gelecek görüşe göre bu konularda bilahare bilgilendirme yapılacaktır.

Not 1 : Yukarıda belirtilen durumda olan öğrenci ve personel için çıkılan ilanlara başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri Erasmus Portal sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

  1. E-devlet üzerinden İkametgah belgesi
  2. 1. ve 2. Derece[1] akrabaları yukarda sayılan 10 ilde ikamet eden kişiler için e-devlet üzerinden aile kayıt örneği
  3. E-devlet üzerinde alınacak aile alt-üst soy bilgisi belgesi

Deprem Nedeni ile Erasmus+ Programı kapsamında getirilen önlem ve esneklikler


[1] 1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri