Sevgili Öğrencilerimiz,

2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+ KA171 Öğrenim Hareketliliği kapsamında tüm itiraz ve iptal dilekçeleri değerlendirilmiştir. Nihai Değerlendirme Listesinin "İtiraz ve İptal Süreci" sonrasında güncellendiğini belirtmek isteriz. 

Nihai liste, Türkiye Ulusal Ajans'ı tarafından Erasmus+ KA171-2023 Projesi kapsamında üniversitemize tahsis edilen ülkelere göre hibe ve kontenjanlar baz alınarak oluşturulmuştur. 
 
Nihai Değerlendirme Listesi için Lütfen Tıklayınız.


Hibeli herhangi bir öğrenci programdan çekildiğinde, listede yedek statüsünde olan öğrenci hareketliliği hibeli olarak gerçekleştirmeye hak kazanır.
 Hibe sırası gelmesi durumunda yedek olarak hareketliliğe hak kazanan öğrencilerimiz ofisimiz tarafından bilgilendirilecektir. Bu durum ile ilgili ayrıca bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Ek olarak, Yedek/Hibesiz durumunda olan öğrencilerimiz karşı kurumdan kabul almaları durumunda hibesiz olarak hareketlilik gerçekleştirebilirler.

Nihai Yerleştirme Listesinde öğrencilerimizin bilgilerinin karşı kurumlara bildirim işlemi (nominasyon) 16 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacaktır. İlan edilen nihai listedeki öğrencilerin isimleri karşı kuruma “aday öğrenci” olarak bildirilir. İlgili işlem tamamlandıktan sonra karşı kurum, başvuru prosedürleri ile alakalı öğrencilerimizle iletişime geçebilir ya da öğrencilerimiz doğrudan karşı kurumun web sayfasından başvuru süreçlerini öğrenebilirler. Karşı kurumun yayınladığı başvuru tarihine kadar başvurularınızı tamamlamanız gerekmektedir.  Asil aday statüsü kazanmanız için ise, yerleşmiş olduğunuz kuruma başvuru yapmanız, gerekli başvuru koşullarını yerine getirmeniz ve bu sürecin sonunda karşı kurum tarafından “kabul belgesi” (normal posta veya e-posta yoluyla gelebilir) almanız gerekmektedir. 

Nihai listede yer alan sonuçlar, 2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+ 2023-1-TR01-KA171-HED-000167428 Projesi Öğrenim Hareketliliği sonuçları olup, karşı kurumdan kabul alamayan öğrenciler Erasmus hareketliliğini gerçekleştirmek için hak kazanamazlar. 

ÖNEMLİ NOT:
Faaliyetlerine ilişkin dönem değişikliği yapmak isteyen veya haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz dilekçelerini Turna Portal "Belge Yükleme" alanındaki ilgili yerlere belirtilecek olan son tarihe kadar yüklemelidir. Elden veya e-posta yoluyla hiçbir dilekçe kabul edilmeyecek olup, telefon yoluyla işlem yapılmayacaktır.

Feragat Dilekçesi örneği için tıklayınız.

İhtiyaç duymanız halinde erasmus_icm@itu.edu.tr adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlık ve başarı dileklerimizle.