Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz üzere, 2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvurularında e-devlet üzerinden alınan barkodlu transkriptin yüklenmesi gerekmektedir. Bu süreçte, sizlerden gelen geri dönüşler sonucunda e-devlet üzerindeki verilerin güncel olmadığı bilgisini aldık. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda sorunun çözüldüğü bilgisini almış bulunmaktayız. Bugün itibariyle e-devlet üzerinden alınan güncel barkodlu transkriptinizi Başvuru Portalı’na yükleyebilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıysanız veya farklı bir transkript belgesi yüklediyseniz, başvurunuzu güncelleyiniz.

E-devlette transkriptiniz güncel değilse lütfen aşağıdaki adımları takip ederek yardım bileti oluşturunuz: İTÜ Yardım üzerinden İTÜ Kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı> YÖK'e (E-Devlet'e) Gönderilen Öğrencilik Verilerim Eksik/Hatalı> -- Diğer konular hk.

NOT: Mevcut transkript belgenizde Bahar Dönemi ders kaydınız görünmemektedir. Bu durum başvurunuza engel teşkil etmeyecektir. Bu bilgiler başvuru süreci bittikten sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan ofisimize sağlanacaktır.

Erasmus+ KA131 Öğrenim Hareketliliği Başvurusunu Yaparken Dikkat Ettiklerim:

• Yüklenmesi zorunlu olan belgelerimi web sayfasında ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen şekilde yükledim.
  • İngilizce Yabancı Dil Sınavı olarak PTE- TOEFL sınavıyla başvuru yapıyorsam, online başvuru onay kısmında yer alan “VETİ – ANKETİ”ni doldurdum.
  • Dönem Tercihlerini, anlaşma listesinde belirtilen süreleri kontrol ederek yaptım.
  • Erasmus+ KA 131 Program Ülkelerini inceleyerek tercihlerimi yaptım.
  • Kendim veya 1. derece yakınımın (anne-baba-çocuk-eş geçerlidir) AFAD’dan afetzede yardımı aldığına dair kanıtlayıcı belgeyi (AFAD'dan yardım alındığına dair dekont vb.) yüklemesi zorunludur.

***Yüklenen belgede adı geçen kişinin, erasmus başvuru yapan kişiyle olan yakınlık derecesini e-devletten alınan barkodlu  “Nüfus Kayıt Örneği” ile birlikte portala yüklemesi zorunludur.

İTÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü
Öğrenim ve Staj Hareketliliği Ofisi