Haberler & Duyurular

DUYURU

by Barış Darcan | Eyl 27, 2021
İstanbul Teknik Üniversitesi her yıl Erasmus+ programıyla en fazla sayıda öğrenci gönderen üniversitelerden biridir.

İstanbul Teknik Üniversitesi her yıl Erasmus+ programıyla en fazla sayıda öğrenci gönderen üniversitelerden biridir. Bu yıl da, Üniversitemizin bölümleri ve programları tarafından Erasmus+ KA131 öğrenci öğrenim hareketliliği amacıyla, hibe miktarı daha belli olmadan, geçmiş yıllardaki öğrenci hareketliliği istatistikleri ve bütçeleri göz önüne alınarak 21 Nisan 2021’de 766 öğrenci asil aday olarak seçilmiş ve ilan edilmiştir. Ayrıca, başvuru esnasında Erasmus+ hareketliliğinden faydalanmak isteyen tüm aday öğrenciler olası yetersiz hibe koşullarıyla ilgili bilgilendirilmiştir.

Bu sürecin ardından, 8 Eylül 2021 tarihinde Ulusal Ajans web sitesinde
https://www.ua.gov.tr/media/3qbpnrb1/01-1-2021_basvuru_donemi_ka131_sonuclar.pdf
Üniversitemize 831.600 Avro bütçe ayrıldığı ve 333 öğrencinin bu imkândan faydalanmasının öngörüldüğü ilan edilmiştir. Ayrıca, ilan edilen hibe tutarlarının geçici nitelikte olduğu, resmi katılım sürecinin tamamlanmasını müteakip değişiklik gösterebileceği de vurgulanmıştır.

Üniversitemizde fırsat eşitliğini sağlamak ve mümkün olduğu kadar fazla sayıda öğrencimize uluslararası deneyim kazandırmak amacıyla Erasmus+ hareketliliği için kurumumuza ayrılan bütçenin ilk etapta tüm asil aday öğrencilerimize eşit olarak dağıtılması planlanmıştır. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilan edilmiş olan bütçenin arttırılması veya olabilecek hareketlilik iptalleri neticesinde kalan miktara göre öğrencilerimize tahsis edilen hibe miktarları arttırılabilecektir.

Bu doğrultuda, tüm öğrencilerimizin Erasmus+ hareketliliğinden en üst düzeyde faydalanabilmesi için ilgili tüm taraflarla birlikte öğrencilerimize ilave hibe sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Tüm öğrencilerimizin Üniversitemiz tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve sürecin en doğru şekilde yürütülebilmesi için Erasmus Ofisi ile irtibat halinde olmaları önemlidir.

Leave a comment