Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği
☞ ERASMUS + KA171 PROJESİ NEDİR? 


Erasmus+ KA171 Projesi,  third countries not associated to the Programme içerisinde yer alan yükseköğrenim kurumları ve kuruluşlar ile işbirliğini teşvik ederek öğrenci ve personel değişimini destekler. Proje içerisinde öğrenciler için öğrenim ve staj, personeller için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği gibi farklı faaliyet türleri bulunmaktadır. Bu kapsamda;

  • Beceriler ve istihdam edilebilirlik arttırılır.
  • Yenilikçilik, girişimcilik, yaratıcılık, bilgi alışverişi ve/veya çok disiplinli öğretme ve öğrenme teşvik edilir.
  • Yükseköğretim kurumları arasındaki stratejik ortaklıklar kurulur.
  • Kurumsal kapasiteler güçlenir. 
  • Eğitim ve iş dünyaları arasında köprü kurmak amacıyla Eğitim, Öğretim ve Gençlik kurum ve kuruluşları arasındaki ulusötesi ortaklıklar desteklenir.


Faaliyet Alanı:
Personel Ders Verme Hareketliliği,
 İTÜ’de ders vermekle yükümlü olan bir personelin, AB üyesi veya Programla ilişkili ülkelerden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda; Programla ilişkili olmayan ülkelerde ilgili ülkenin yetkili kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak tanınan ve Erasmus+ kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumundaki öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Personel, yurt dışındaki ortak bir yükseköğretim kurumunda ders verme faaliyeti gerçekleştirebilir.

- Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve ders verilen günler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle, Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Teaching Assignments (STA)- Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekir.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği, 

Personel Eğitim Alma Hareketliliği, İTÜ’de istihdam edilmekte olan personelin, AB üyesi veya Programla ilişkili ülkelerden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda; Programla ilişkili olmayan ülkelerde ilgili ülkenin yetkili kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak tanınan ve Erasmus+ kurumlar arası anlaşma imzalanan yükseköğretim kurumları ile emek piyasasında aktif olan veya eğitim öğretim, gençlik, araştırma ve yenilikçilik alanında faaliyet gösteren herhangi bir kamuya bağlı veya özel kuruluşta eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür.

- Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training (STT) - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir. Eğitim Alma faaliyetinin gerçekleştirileceği kurum ve faaliyet, kişinin istihdam edildiği mesleki alanıyla doğrudan ilişkili ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak nitelikte olmalıdır.