KA131 Staj Hareketliliği (Program Ülkeleri)

Staj Yeri ve Kapsamı

Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj programı öğrencinin kayıtlı olduğu bölüme/programa ilişkin olmalı ve stajyere mesleki düzeyde katkı sağlamalıdır. Bu uygunluk daha sonra, Learning Agreement For Traineeship belgesinin lisansüstü öğrenciler için Erasmus Program Koordinatörü ve lisans öğrencileri için Bölüm Staj Komisyonu ve Erasmus Bölüm Koordinatörü tarafından onaylanmasıyla kontrol edilecektir. Learning Agreement For Traineeship belgenizin imzalanması ya da İTÜ Erasmus ve Uluslararası Hareketlilik Ofisi tarafından hibe ile desteklenmeniz, Erasmus stajınızın İTÜ’de zorunlu stajınız yerine sayılmasının garantisini vermemektedir. Bu yüzden, staj yerinizi seçerken bölümünüzün staj komisyonuna kesinlikle danışmanız gerekmektedir.

Staj yeri ararken, bugüne kadar öğrencilerimizden gelen geri bildirimlere dayanarak, şunları denemenizi öneririz:

  • Çevrenizdeki alanınızda yetkin insanlarla sohbet edip, derslerde karşılaştığınız mesleğinizle ilgili kurumların isimleri ve gitmeyi planladığınız ülke/kent isimleriyle internette arama yaparak kurum arayabilirsiniz.
  • Seçtiğiniz kurumlara özgeçmişiniz ve ilgili kuruma başvurma motivasyonunuzu içerebilecek şekilde hazırladığınız bir ya da birkaç çeşit başvuru mailini göndererek kabul mektubu almaya çalışınız.
  • Birkaç yerden kabul alırsanız değerlendirmeyeceğiniz fırsatlar için ilgili kurumları mutlaka bilgilendiriniz.
  • Aracı kurumlara başvurmamanızı öneririz.

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir:
- Avrupa Birliği Kurumları ve AB ajansları (bk. https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_en)
- AB programlarını yürüten Ulusal Ajans vb. kuruluşlar.